Kako do termina za Vizu u Sarajevu

Termini – Lista čekanja za kategorije u „svrhu spajanja porodice“ i u „svrhu zapošljavanja“

Vi ćete od 21.11.2016 za ove dvije kategorije u svrhu podnošenja zahtjeva za vizu, unositi svoje podatke na tzv. listu čekanja. Unošenje podataka možete izvršiti u svako doba. Nakon što ste unijeli svoje podatke, dobit ćete u roku od 30 minuta prvu mail potvrdu sa daljnjim uputama kao i svoj redni broj. Nekoliko sedmica nakon Vaše registracije biće Vam upućen drugi mail sa tačnim terminom za podnošenje zahtjeva za vizu ( potvrda termina).

Obzirom na trenutnu veliku potražnju za terminima, molimo da obratite pažnju na to da period čekanja između registracije i potvrde termina može trajati i nekoliko mjeseci. Iz tog razloga  molimo da se u tom periodu ne raspitujete o statusu Vaše registracije odnosno termina.

Ovaj novi način zakazivanja termina ima za cilj da se svim podnosiocima zahtjeva za vize olakša postupak. Od sada se možete registrovati za termin u bilo koje doba i u svakom slučaju će Vam  biti dodijeljen termin što je prije moguće. Nije ni potrebno niti ima svrhe da treća lica angažujete za zakazivanje termina.

Termini – period čekanja za kategorije „u svrhu spajanja porodice“ kao i u „svrhu zapošljavanja“ 

Svi termini u kategorijama „u svrhu spajanja porodice“ kao i u „svrhu zapošljavanja“ su trenutno rezervisani. Nije moguće zakazivanje vanrednog tj. ranijeg termina u svrhu klasičnog zapošljavanja. Predsaglasnost (tzv. Vorabzustimmung) od njemačke agencije za zapošljavanje ili ugovor o radu sa određenim datumom ne predstavljaju razlog za zakazivanje vanrednog termina, obzirom da su nam isti limitirani i isključivo predviđeni za hitne slučajeve. Zahvaljujemo na Vašem razumjevanju.

Sistem za zakazivanje termina Ambasade

 

Podjelite
  •  
  •  
  •  
  •