Obrasci za dodjelu radne dozvole !

Uputstvo

Ako ste gradjanin treci zemalja to jeste zemalja koje ne pripadaju EU npr : BiH,Kosovo,Makedonija,Crna Gora,Srbija ovdje imate dva jako vazna FORMULARA koja su neophodna da se popune od poslodavca prije predavanja zahtjeva za Radnu dozvolu na biro za zaposljavanje.

Ako imate vec osigurano radno mjesto u Njemackoj i pronasli ste poslodavca koji zeli da podnese zahtjev za izdavanje radne dozvole ali niste sigurni ili neznate sto vam je potrebno od dokumenata. Ovdje preko nase stranice nudimo vam mogucnost da preuzmete dva jako vazna (BIANKO) OBRASCA koja su vam neophodna da poslodavac popuni za podnosenje ZAHTJEVA za dodjelu radne dozvole.

A to su :

1 : Arbeitsvertrag/ Ugovor o radu

2 : Stellenbeschreibung /Opis radnog mjesta 

Ta dva OBRASCA popunjena i potpisana od poslodavaca i vas, potrebno je da zajedno sa vasom kopijom putovnice poslodavac preda na Biro za zaposljavanje u gradu u kojem se nalazi sjediste Firme za izdavanje dozvole za rad !

Ako biro za zaposljavanje odobri radnu dozvolu bicete obavjesteni od Poslodavca koji ce da vam i sve neophodne papire da posalje sa kojima mozete da podnesete zahtjev za izdavanje dozvola (TRadno-Boravisna Viza ).

Zahtjev za izdavanje i odobrenje  boravisne dozvole podnosi se na Ambasadi u drzavi gdje imate stalni boravak uz placanje taxe od ca : 80,00 €.

Vazno !!

Za one koji su vec nekad boravili u Njemackoj mogu da podnesu zahtjev za izdavnje Radno-Boravisne dozvole direktno u gradu gdje se nalazi radno mjesto tacnije u birou za strance koji je zaduzen za to podrucje !!

Kako mozete doci  do OBRAZACA ?

Obrazce mozete da preuzmete preko sistema sa SMS porukom ( uputstvo dole ispod), tako da imate pripremljene neophodne OBRASCE za podnosenje zahtjeva za dodjelu Radne dozvole kod sebe u slucaju da poslodavac pristane i zeli da vas primi u radni odnos.

Vazno je za napomenuti  : ZABRANJENO JE RADITI BEZ ODOBRENE RADNE DOZVOLE !!!

Arbeitsvertrag

Ugovor o Radu

If you want to read the full article, follow the instructions below to send an SMS message, and you will shortly receive an SMS message containing password (enter it below):
How to send SMS:


Stellenbeschreibung

Opis posla, radnog mjesta

If you want to read the full article, follow the instructions below to send an SMS message, and you will shortly receive an SMS message containing password (enter it below):
How to send SMS:


Podjelite
  • 78
  •  
  •  
  •  
    78
    Shares