Uslovi koristenja


Kako mi radimo i mozemo vama da pomognemo ?

Mi smo Firma koja radi 100% zakonski i koja podlijeze Njemackim zakonima sa sjedistem u Njemackoj tacnije na adresi koju mozete pronaci ovdje

Kao prvo da pojasnimo,mi posredujemo iskljucivo za EU,Americke i Australijske gradjane u pronalazenju radnog mjesta na teritoriji Njemacke. Nas osnovni i glavni zadatak je da vas dovedemo u kontakt sa poslodavcima koji zele da vas prime u radni odnos.

Nase obaveze prema vama !

Od potpisivanja Posrednickog ugovora pa do pocetka rada stojimo vam na usluzi formalne prirode,sto znaci da vas dovedemo u kontakt sa poslodavcem koji je voljan da vas primi u radni odnos i da vam proslijedimo osnovne informacije o uslovima rada.Sto se tice promjena uslova rada to dogovarate vi direktno sa Poslodavcem. Takodje mjesecno placanje i dogovor u vezi radnog vremana je interna stvar izmedju vas i vaseg poslodavca mi kao posrednici mozemo samo da pokusamo dogovoriti pocetno placanje a za sve ostalo povisice morate sami sa poslodavcem da se dogovarate.

Mi kao „Vermittler“(Posrednici) imamo ulogu samo posrednika u pronalazenju i dovodjenju u kontakt vas i poslodavca koji zele da vas prime u radni odnos.Ne podlijezemo niti se obavezujemo bilo kakvih obaveza prema vama ili poslodavcu,osim ovih koje su navedene.Takodje kod bilo kakvih nsporazuma izmedju vas i poslodavca mi ne preuzimamo bilo koju odgovornost  prema vama ili poslodavcu.

Vase obaveze prema nama !!

Kao sto znamo nasa Firma se suocava sa administrativnim troskovima kao i sa troskovima posredovanje u pronalazenju radnog mjesta. Zbog takvih troskova mi moramo da naplatimo nase usluge.

a) Za jedno posredovanje ako bi trajalo manje od 6 mjeseci i stupanje u radni odnos mi naplacujemo 600 €.

b) Ako radnik ostaje duze od 6 mjeseci na istom radnom mjestu i dodje do ugovora/dogovora pismenog ili usmenog,izmedju poslodavca i nalogodavca do stalnog (dugorocnog) radnog odnosa tad se nalogodavac obavezuje da ce posredniku isplatiti dodatni 600€ poslije sestog odradjenog mjeseca.

Vazno !!
a) Nase usluge se ne naplaćuju nikad unaprijed već  tek  kad  vi zaradite novac to je definisano posrednickim ugovorom Članak 3.HR !

Na koji se nacin placa ?

Za radno mjesto do 6 Mjeseci..

Vi kad zaradite prvi novac imate ugovorom obavezu da nam platite nase usluge posredovanja a to znaci poslije prvog i drugog mjeseca provedenog na radnom mjestu placate 300 € .

Pogledajte primjer ispod dole !

1. Mj=300 €
2. Mj=300 €

Za radno mejesto duze od 6 Mjeseci..

6. Mj=600 € „Zavrsna Rata “
Samo ako se ostaje duze od 6 mjeseci na istom radnom mjestu ili kod istog poslodavca!

Naravno ostavljena je i mogucnost placanja od jednom znaci poslije prvog vaseg zaradjenog novca. Utom slucaju placate 500€ zavrsna rata i dalje ostaje na snazi od 600 € kako je gore navedeno.

Vazno !!
Ako bi se desilo iz bilo kojih razloga sa vase strane ili strane poslodavca da dodje do raskida posla u prvih mjesec dana od pocetka rada tad vi niste duzni da placate proviziju za nase usluge.Ako ipak ostanete na radnom mjestu duze od mjesec dana tad imate  obaveze prema nama koje se preuzimaju Posrednickim ugovorom !

Poslodavac ja duzan da pruzme socijalne obaveze prema vama po Zakonu Njemackom. Tako da ste osigurani i prijavljeni kod Zdravstvenog osiguranja,Penzionog itd sto je zakonski propisano..Opsirnije mozete ovdje da se informisete..

Ako ste suglasni sa uslovima (AGB) i zelite da se prijavite da za vas trazimo radno mjesto ili da se prijavite na otvoreno radno mjesto  kliknite  ovdje i popunite kontakt obrazac ili ispod idite na odgovarajuci Kontakt Formular !

KONTAKT FORMULAR ZA OSTALE POSLOVE

KONTAKT FORMULAR ZA KONOBARE

Napomena

Ako ste se vec stupili sa nama u kontakt putem kontakt formulara ili eMaila i zelite da prihvatite radno mjesto koje vam je ponudjeno, akceptirate sve uslove koristenja i rada nase organizacije. Zakonom Njemacke predvidjeno je da mora da postoji potpisan posrednicki ugovor izmedju Posrednika i Kandidata zato vas zamoljavamo da obavezno ovdje popunite UGOVOR O POSREDOVANJU (PDF)  i popunjen potpisan posaljete (postanskim putem) na naznacenu adresu koja se nalazi u ugovoru ili na eMail (halilagicsuad@yahoo.de). Molimo vas vodite racuna da mi tek kad dobijemo potpisan ugovor od vas zakonski smijemo i mozemo vama proslijediti podatke o  radnom mjestu koje bi odgovaralo vasim kvalifikacijama i vasem znanju..

 

 

 

 

Podjelite
  • 1
  •  
  •  
  •  
    1
    Share